Tagliatelle z polędwiczką

Mięso w domu jest rzadko i jak już jest, to porządne i odpowiednio celebrowane. Tutaj tagliatelle z polędwiczką - a ten zestaw aż się prosi o sos grzybowy, jaki to sos poczyniłem. 🍝
Porządne, syte i proste danie, smaki (rozmaryn 💚) łączą się idealnie. Na wierzchu parmezan.
1. Można kupić w marketach parmezan taki drobny do posypywania / zagęszczania. Jest zwykle sporo tańszy, a do tego typu dań też pasuje.
2. Uwaga - sos grzybowy robię z suszonych zajączków. Mało kto je zbiera, a jeszcze rzadziej ktoś suszy, bo że "nie takie", "nie nadają się", "to nie prawdziwy grzyb", "nie to co prawdziwek". A ja zbieram i suszę, bo 5 minut od domu mam #puszczabukowa w której tych grzybów jest sporo. Wszystko z nimi ok, da się suszyć 😉 a sos wychodzi dobry 🦌 🌳