Słodko-słone tiramisu, z chabrami!

Kupiłem zestaw jadalnych kwiatów, próbowałem ich używać do potraw, ale bez większego szczęścia, zwykle wyglądało to, jakby ktoś błoto bratkami posypał. Poćwiczę.
Ale jak się okazało, kwiatki świetnie nadają się do dekoracji deserów! Tutaj mamy najzwyczajniejsze tiramisu, z chabrem bławatkiem, które dzięki niemu przestało być najzwyczajniejsze.
Taki patent - rzadko robię desery, i nawet do nich dodaję sól 🧂 Zwykle w przepisach na ciasta, kremy, bezy itp. jest "Szczypta soli". U mnie to jest taka "szczyptucha" bym powiedział, co czuć. Soli dodałem do kremu - i było to bardzo wyraźnie czuć, wg mnie złamało tą mega słodycz mascarpone w dodatkowy sposób (nie tylko kawą). Moi goście byli mniej alternatywni i łamanie smaków potrzebne im nie było 🙂