Kuchnia. Chaosu.

@kuchniachaosu

Nadziewane pomidory i sałatka z kiszoną rzodkiewką

Pomidory nadziewane i pieczone w bulionie to danie proste, które można równie prosto zepsuć. Pomidor jak to pomidor, ale popracujmy trochę nad farszem, powinien być przyprawiony i mokry, czyli w sumie tłusty - nie żałujcie oliwy i przypraw.

Zdarzało mi się, że pomidory w środku były suche i trzeba było podlewać okolicznym zresztą, bulionem, no i pół biedy o ile sam bulion jest ok 😎

Farsz jest wegetariański, najczęściej z soczewicy i kaszy, z solidną ilością cebuli i czosnku. Może i nieprofesjonalny trik, ale jak dorzucicie sklepowego wege mielonego, to też będzie ok 😉

Jeśli nie macie bulionu, to można go zrobić w locie - pomidory zalejcie wodą, do której ztarkujecie marchewkę, pietruszkę, pora, a bulion zrobi się Wam w piekarniku.👨‍🍳