Kaszotto wegetariańskie z grzybami i gyrosem

Nie wiem jak do tego doszło, ale nie zjadłem wszystkich suszonych grzybów (a potrafię), no i powstało to oto kaszotto. Nie ma w sumie chyba czegoś takiego jak kaszotto 🙂 ale analogia do risotto jest oczywista.
Dwie podstawowe różnice w porównaniu ze zwyczajnie gotowaną kaszą są takie, że:
1. W kaszotto kaszę się wsypuje do rondla bez wody i podgrzewa (można podsmażyć).
2. Podlewa się ją bulionem, a nie wodą. A i winem można 🍷
Te dwie różnice sprawiają, że danie jest smaczniejsze (bulion, no musi być), ale też takiej konsystencji, jakiej chcecie, bo bulionu dolewa się stopniowo i można uzyskać bardziej sypkie, lub tzw. breję 😛
Tutaj mamy breję, ale jaką dobrą! Zanim kasza wylądowała na patelni, znalazły się na niej suszone grzyby i masło. A na koniec dotarł wegetariański gyros, z paczki i trochę zieleniny. Spróbujcie!