Jak barszcz, to tylko z pieczonych

Barszcz na zimne dni, ukrai艅ski, czysty, ka偶dy dobry, nawet z proszku 馃檪 馃ィ Do krokiet贸w, pasztecik贸w, ale i sam, do kubka - w tej formie uda si臋 go sprzeda膰 dzieciom, kt贸re my艣l膮, 偶e ugra艂y i 偶e kubek mie艣ci mniej barszczu ni偶 miska.
A jak w艂asny barszcz, to tylko z burak贸w pieczonych - od dawna robi臋 tylko tak. Smak jest troch臋 lepszy, ale przede wszystkim kolor. Kolor jest taki, 偶e wida膰, 偶e to barszcz nawet bez dodawania krakusa 馃檪
Minusem jest czas pieczenia burak贸w, ale podczas ch艂odnych dni przy grzej膮cym piekarniku nawet przyjemniej si臋 stoi. Buraki pieczemy d艂ugo, po wyj臋ciu powinny mie膰 sk贸rk臋 pomarszczon膮, to 艂atwiej i szybciej si臋 obierze.