Dal Makhani - podstawa polskiej kuchni 馃檪

Zwykle jestem bardzo krytyczny do w艂asnej produkcji jedzenia, jestem ewidentnie z tych, kt贸rzy mimo zachwytu przy stole zawsze st臋kaj膮, 偶e nie takie, 偶e zbyt s艂one, zbyt zdominowane przez selera itp. W ka偶dym daniu mo偶na zawsze co艣 poprawi膰 馃檪
Ale Dal Makhani i Butter Chicken (nied艂ugo si臋 pojawi), to hinduskie dania, do kt贸rych ja si臋 nawet nie czepiam. Mo偶liwe, 偶e to dzi臋ki przyprawom, kt贸re z tego co si臋 doda robi膮 dobr膮 robot臋, mo偶liwe te偶, 偶e ten rodzaj kuchni jest u nas cz臋sto i ju偶 si臋 troch臋 nauczy艂em.
W dalu, pr贸cz soczewicy powinna by膰 chyba drobna fasolka, ale w ka偶dy, wydaniu wyjdzie Wam dobre, o ile nie po偶a艂ujecie na ma艣le, a str膮czki b臋d膮 mi臋kkie.
Wa偶na porada, nie jedzcie przed podr贸偶膮, wa偶nym spotkaniem i takie tam 馃槑