Kuchnia. Chaosu.

@kuchniachaosu

Dal Makhani - podstawa polskiej kuchni 🙂

Zwykle jestem bardzo krytyczny do własnej produkcji jedzenia, jestem ewidentnie z tych, którzy mimo zachwytu przy stole zawsze stękają, że nie takie, że zbyt słone, zbyt zdominowane przez selera itp. W każdym daniu można zawsze coś poprawić 🙂

Ale Dal Makhani i Butter Chicken (niedługo się pojawi), to hinduskie dania, do których ja się nawet nie czepiam. Możliwe, że to dzięki przyprawom, które z tego co się doda robią dobrą robotę, możliwe też, że ten rodzaj kuchni jest u nas często i już się trochę nauczyłem.

W dalu, prócz soczewicy powinna być chyba drobna fasolka, ale w każdy, wydaniu wyjdzie Wam dobre, o ile nie pożałujecie na maśle, a strączki będą miękkie.

Ważna porada, nie jedzcie przed podróżą, ważnym spotkaniem i takie tam 😎