Kuchnia. Chaosu.

@kuchniachaosu

Barszcz z ruskimi? Czemu nie!

Barszcz z pierogami ruskimi 馃 Danie mo偶e i niepopularne, bo zwykle do barszczu wrzuca si臋 inny rodzaj pierog贸w, ale znakomite, lekkie, lubiane przez wszystkich.

O ruskich pisa艂em ju偶 sto razy, wi臋c tym razem o barszczu. Czaicie, o ile lepszy barszcz wychodzi, jak buraki si臋 upiecze przed gotowaniem? Dostaje kopa i w smaku i w kolorze, jest na tyle esencjonalny, 偶e nie trzeba dawa膰 dodatkowo koncentratu.

Burak贸w w piecu musi by膰 du偶o, mo偶na je k艂a艣膰 na foli臋 aluminiow膮, 偶eby nie brudzi艂y blachy. Minus to czas pieczenia, kt贸ry jest d艂ugi - ja zostawiam na 1-2h. Buraki piek臋 w sk贸rze - po upieczeniu robi膮 si臋 takie pomarszczone, a sk贸ra 艂atwo schodzi.