Tarta 3 pomidory i 4 sery

Święto pomidorów, 3 odmiany, dwie tanie, jedna bezsensownie droga (te najciemniejsze), no ale ładna i dobra. Są tych pomidorów na tarcie dwie warstwy, a pod nimi, no co może być pod nimi - ser! A nawet 4 sery, chociaż nie dlatego, że taki był plan, ale resztki czterech serów w domu się znajdowały.
Sery wymieszałem ze śmietanką, taką 30%, przez co smak był mocno śmietankowy, serowy, miejscami cheddarowy, a miejscami ricottowy 🙂
No ale wróćmy do pomidorów - zobaczcie, że do tarty poszły same idealne plastry, bez wycinania tego zielonego, bez żadnych dziur. Pomidory takie zasadniczo nie są, więc musicie kupić ładne, no i mieć plan B na całą resztę która z pomidora zostaje 🙂
Tarta była pycha, sok z pomidorów wymieszał się z serami, a dwie warstwy sprawiły, że pomidor naprawdę górował.