Piękne i dobre roladki z bakłażana

Kto zna moje gotowanie, to wie, że lubię lepić, zawijać, i robić drobne kuchenne roboty. Sushi, pierogi, ravioli to moje ulubione zawjiasy, ale tutaj mamy niejaką nowość, bo roladki z bakłażana. 🍆
Pyszne, ale ciężkie danie. Roladki nadziane są ricottą i orzechami, a wszystko to leży na sosie pomidorowym. 🍅 Wygląda efektownie, smakowało też bardzo. Jeśli byście próbowali, to dwa patenty, który chciałbym poprawić.
Jeden to taki, że plastry mają różną grubość, a przez to jedne pieką się szybciej.
Drugi to taki, że choć wszystko wygląda super, to sosu powinno być więcej, tak, by zakrył większość dania. Bez tego zapiekanie w piecu wydłuża się, a kawałki nie pokryte sosem były niedopieczone.
z patentów dobrych - ten sposób układania sprawia, że jest dość ciasno i roladki się nie rozwijają.
Przekąska jest dobra również na zimno, może i nawet lepsza.
#roladkizbaklazana #roladki #orzechy #ricotta #sospomidorowy