Dynia, ricotta, szpinak - smak - i te kolory!

Tutaj tylko półprodukt, ale ten zestaw kolorów sprawił, że sięgnąłem po aparat (no dobra, telefon). Dynia, szpinak i ricotta - barwy trochę jak na irlandzkiej fladze, a w połączeniu bardzo fajny, uzupełniający się smak.
Można to wszystko zblendować ale lepiej po prostu wymieszać, wtedy nie otrzymamy klasycznej pulpy, a nadzienie o fajnej teksturze. No właśnie, nadzienie, nadzienie do czego? No jak to w mojej kuchni, do czego chcecie. Ja zrobiłem z tego ravioli, ale naleśniki czy makaron też będą ok.
Ważna sprawa - zauważcie, że żadna z tych trzech rzeczy nie ma super wyraźnego smaku (może i dlatego tak dobrze się łączą). Aby to nieco podkręcić, dodajemy gałkę muszkatołową, i to dość sporo. Do tego tylko sól i pieprz, bo jak zaczniemy kombinować, to się całość utraci swój łagodny charakter.
